IONELA Mostovei

060 669 680

ionela.mostovei@acordplus.md

Esenţialmente, mă simt profesoară, pentru că această calitate nu ţi-o ia nimeni. Am o vocaţie, în sensul latinesc al cuvântului (chemare). Mă simt chemată. Îmi place să explic, sa dărui sens și culoare disciplinei pe care o predau. Îmi place să predau limba Engleză pentru că este limba cu care am crescut, pentru că este limba pe care o vorbesc mai mult decît însăși limba mea maternă.

Trăim intr-o eră în care limba Engleză este puternic valorificată, nevoia de a o vorbi și de a o înțelege este imperativă. Rolul meu este să ofer posibilitatea studenților mei să dezvolte abilitatea de a funcționa într-un mediu în care limba Engleză este primordială. Fiind extrem de atașată de ceea ce reprezintă această limbă, mă simt norocoasă să am ocazia să fiu mentorul celor care o îndrăgesc si care își dau silința să o însușească. Este o adevărată provocare dar și o mândrie să profesez în acest domeniu, să predau această limbă și să fiu parte dintr-o echipă tânără, plină de entuziasm si devotament in predarea limbii Engleze.

M-am străduit mereu să ajung la sufletul fiecărui copil și să-l ajut să treacă mai ușor labirintul vieții. Astăzi nu îmi pot imagina să activez în alt domeniu…Predarea limbii engleze este o parte din mine, este sufletul meu, este lumea mea interioară, este hrana mea spirituală.

Rodul muncii care este semănat și crescut cu atâta dăruire, este cel mai dulce și mai dorit dintre toate. Nimeni nu poate înțelege sentimentul acesta de împlinire, decât un dascăl…Nu mi-am ales această profesie pentru a avea un loc de muncă sau pentru a urmări interese proprii, menirea mea este aceea de a dărui.