DANIELA Oncea

060 102 153

daniela.oncea@acordplus.md

Mereu mi-am dorit sa am o profesie ce ține de comunicare, oameni și omenie. Sunt profesoară de limbă engleză și țin foarte mult la profesia mea, în primul rând pentru că le-am putut combina pe cele enumerate mai sus, iar în al doilea rând pentru că lucrez cu adevărați profesioniști. Am început să predau cu câțiva ani în urmă, făcând pași mici, dar siguri. Am ales ce iubesc și acum iubesc ceea ce am ales.

Pe lângă aceasta, mă bucură și mă motivează momentele în care studenții mei îndrăgesc engleza tot mai mult și devin mai entuziasmați pe parcursul lecțiilor. Tot ce se întâmplă în jurul nostru este mișcare și acțiune, însă să nu confundăm aceste două lucruri. Odată ce am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, USM, am realizat că acțiunea este ceea ce dă sens mișcării, fiind pusă la grea încercare și la o răscruce de drumuri la care se afla un licențiat fresh și fără experientă propriu-zisă.

AcordPlus

Cu toate acestea, cred că cel mai important lucru este să ne urmăm vocația și să acceptăm provocările, pășind cu încredere spre un viitor mai luminos! Limba Engleză este o limbă internațională, ba mai mult, este cheia multor uși care se deschid mult mai lesne dacă o îndrăgești și o studiezi cu pasiune!

Îmi place să experimentez și să fac lucrurile ordinare într-un mod diferit de fiecare dată, de aceea în timpul orelor organizez diferite activități în care studenții aplică în comunicare vocabularul necesar și temele de gramatică: luru în grup, jocuri de rol, domino, loterii, concursuri, karaoke, „show-uri TV” și multe altele. Fiecare părere și cuvânt contează, deoarece scopul final este de a ajuta studenții să se exprime liber în limba engleză. Pun accent pe calitatea cunoștințelor și mai ales pe diversitatea metodelor de a le prezenta- fie schematic, fie prin mijloace multimedia. Datorita acestui fapt Engleza se învață rapid, eficient și distractiv, iar studenții se simt liberi, degajați și încrezuți, indiferent de vârstă sau statut social.

Stiluri, pasiuni, abordari și feedback-uri diverse – iată de ce îmi place să cunosc și să ajut oamenii! Schimbarea și diversitatea îmi dă impuls zilnic pentru a progresa, cu atât mai mult, cu cât la ACORD PLUS sunt perspective de dezvoltare profesională. Îndemn toți studenții și cei care doresc sa-și perfecționeze engleza să nu ezite și să facă un pas pentru a progresa!
Succesul înseamnă a continua când ceilalţi renunţă!
Succesul înseamnă a învăța Limba Engleză la ACORD PLUS!