RODICA Cernei

060 102 145

rodica.cernei@acordschool.md

arta predării și fac acest lucru cu multă satisfacție, deoarece întotdeauna am tins să mă perfecționez și să-i ajut pe alții să obțină cunoștințe noi. Arta predării îmi permite să dezvolt în propria mea personalitate potențialul artistic, și anume talentul de organizator, actor și regizor, să-mi dezvolt empatia față de alți oameni și capacitatea de a improviza.
Sunt o persoană veselă și comunicabilă, strigentă dar obiectivă, iubesc limba engleză și îmi place să-i ajut pe alții să-mi împărtășească dragostea față de această limbă melodioasă.

Cea mai mare recompensă pentru mine este atunci când observ succesele și progresul studenților mei, atunci când datorită cunoștințelor de limbă străină, aceștia își schimbă viață spre bine. Fiind pedagog prețuiesc foarte mult momentele când studenții mei, chiar și cei maturi, datorită cunoștințelor de limbă engleză își evidențiază talentele și punctele forte, devinind mai încrezuți în sine. În acest moment realizez faptul că munca mea este rodnică și fructele ei sunt dulci!
În această și constă pentru mine plăcerea de a preda.

Din fragedă copilărie visam să împart munca de pedagog. Din primele lecții de limbă engleză din școală am îndrăgit această limbă și de atunci am decis că voi deveni profesor de limbă engleză. În procesul de studii la universitate am realizat că îmi place să-mi împărtășesc cunoștințele cu alții și că primesc de la aceasta o plăcere imensă. De aceea am început să lucrez în calitate de repetitor pentru copii într-o școala privată și una medie. Eram foarte entuziasmată și am însușit metodologia predării desinestătător. Numărul de studenți creștea, respectiv se majora și experiența mea. Acum nici nu-mi imaginez să lucrez într-un alt domeniu. Întotdeaună mi-am dorit ca în lucrul meu să nu fie monotonie, să fie interactivitate, să pot crea și experimenta, să pot face față noilor provocări, care mă vor ajuta să cresc și să mă dezvolt profesional.

distractiv lectie

Principiul meu de alegere a metodelor de instruire este unul simplu: dacă metoda funcționează și îmi oferă rezultate frumoase o utilizez, dacă nu, atunci cât de frumoasă nu ar părea acestă metodă, nu se va reține în practica mea. În cadrul orelor mele de predare a limbii engleze are prioritate metodologia comunicativă, care se bazează pe următoarele principii:
• Tot ce studiem la ore (gramatica, cuvintele noi, idiomurile) sunt ulterior utilizate atât în vorbirea orală, cât și în scris, deci sunt utilizate în practică;
• Orele se petrec în limba engleză;
• Discursul profesorului în timpul orelor se minimalizează (aproximativ 70% din timp vorbesc studenții și doar 30%-profesorul) ;

Dacă doriți să vorbiți în limba engleză, dar și să îmbunătățiți percepția auditivă a limbii engleze, vă garantez că cu ajutorul metodei comunicative puteți atinge acest obiectiv într-un timp mult mai scurt. Consider că studierea limbii străine trebuie să fie o plăcere. De aceea, întotdeauna m-am străduit să creez condiții confortabile pentru fiecare student, să inventez ceva interesant pentru ca orele să decurgă cât mai productive și util! Aș dori ca fiecare să realizeze că prin anumite metode, studiul limbii engleze nu este deloc complicat și chiar unul ușor. Orice regulă de gramatică sofisticată poate fi explicată în mod accesibil și creativ, astfel ca să nu fie uitată niciodată. Îmi place să-mi organizez orele sub forma unei comunicări interactive și vesele.)) Studiind engleza, veți afla multe lucruri noi și interesante.

 

Scopul meu este să-mi învăț studenții ca să poată utiliza limba!
• Este imposibil să înveți a comunica în limba engleză, nevorbind această limbă. Cu cât mai mult comunicați, cu atât mai bine comunicați, dar acesta și este scopul nostru!
• Fiecare își are lacunele sale psihologice de care și se sfiește.
Atât timp cât vă temeți să vorbiți în limba engleză, cineva se teme să zâmbească, considerând că zâmbetul său va părea straniu. Apreciați propia persoană deci vorbiți, cât de rău nu vi s-ar părea că sună în limba engleză.
• Limba engleză este foarte utilă în viață. Ea vă va permite să comunicați cu orice persoană de pe planeta noastră. Limba engleză este cheia de success spre o creștere profesională și o odihnă confortabilă, este posibilitatea de-ați lărgi orizontului de cunoștințe și posibilitaea optimală de lucru cu noile tehnologii.
Oare este posibil să vă lipsiți de această plăcere?

Pentru voi și familia voastră întotdeauna alegeți ceea ce este mai bun. Deci nu ezitați, alegerea Cursurilor ACORD SCHOOL este o decizie corectă! Vă învit să faceți o călătorie într-o lume miraculoasă a rezultatelor, a cunoștințelor noi, a zâmbetelor și a noilor prieteni– în lumea limbii engleze. Vă ațeptăm! Lucru cel mai important este dorința de a comunica în limba engleză, iar pedagogii calificați de la ACORD SCHOOL  vă vor ajuta la acest capitol, transformând limba engleză într-un nou hobby al dumneavoastră! Nu este niciodată târziu să înveți o nouă limbă! Welcome to ACORD SCHOOL !