CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE

BARCELONA – un cadou de vis pentru profesorii de la ACORD SCHOOL

Astăzi e vineri, 30 noiembrie 2018.  Scriu acest articol astăzi, pentru că abia acum mi-am revenit din euforia pe care am trăit-o în Spania, Barcelona, în perioada 21-25 noiembrie a acestui an. A fost o călătorie minunată, care am așteptat-o nespus de mult. Haideți să vă povestesc!
Este vorba de o vacanță și participarea la o conferință internațional-educațională de la Barcelona. Frumosul eveniment a fost organizat de Școala de Limba Engleză ACORD SCHOOL, și anume administrația școlii care și-a asumat costurile pentru bilete avia tur-retur și cazare,  pentru cinci profesori ai școlii, și anume, eu, IONELA Mostovei și colegele mele SANDA Batrîncea, CRISTINA Mazilu, IULIA Dumitrașcu și EUGENIA Florea.  Vă întrebați cum și de ce am meritat anume noi acest cadou? Nu este nici un șiretlic, a fost doar un dar pentru rezultate deosebite în predare, dedicația și implicarea noastră în procesul educațional din școala ACORD SCHOOL.
Am avut ocazia să stăm în centrul Barcelonei, la doar 7 minute de mers de la principala atracție turistică a acestui oraș fermecător, catedrala  La Sagrada Familia. Cele patru zile petrecute acolo au fost foarte încărcate, atât fizic, cât și emoțional. Am vizitat o mulțime de locuri frumoase în Barcelona cât și în apropierea ei, precum: La Sagrada Familia, Muntele Montserrat, Dealul Tibidabo, Parcul Guel, The Magic Fountain, Arcul de Triumf, casele construite de Gaudi, marele arhitector spaniol, reprezentat al modernismului catalan, centrul gotic al orașului, de altfel și alte parcuri și străzi înguste, dar extraordinar de frumoase ale acelui oraș. Ne-am delectat și cu bucatele tradiționale spaniole, cum ar fi Paella, Fideua, fructe de mare și alte gustoșenii care pur și simplu ți se topesc în gură.
Barcelona a fost o aventură pentru noi și o relaxare, o escapadă de la rutina zilnică, plină de emoții și amintiri frumoase pentru care doresc să îi mulțumesc administrației! Sincere mulțumiri pentru încurajare, pentru susținere și apreciere!

IONELA Mostovei

              Barcelona este într-adevăr un oraș cu un miros aparte. Este îmbibat cu istorie, cultură și frumusețe. M-a frapat arhitectura clădirilor, organizarea transportului urban și amabilitatea localnicilor. Am avut noroc de o vreme frumoasă, am savurat din delicioasele bucate tradiționale și ne-am bucurat de simpatia băștinașilor. Într-o perioadă scurtă am reușit să vizităm un număr considerabil de obiective turistice, și am trăit o viață tipic turistică și anume una tare zbuciumată și rapidă. Cel mai mult îmi doream să văd marea, uimitoarele creații a marelui arhitect Antoni Gaudi, și să fac o tură în jurul Barcelonei cu autobuzul. Le-am obținut pe toate și mai mult. Am fost la Tibidabo, cel mai înalt vârf al Barcelonei, unde aceasta este ca pe palmă. Am fost în frumoasa regiune Montserrat, care este amplasată la 1.5 ore depărtare de Barcelona. Această zonă este cunoscută pentru micul orășel amplasat în virful unui munte și desigur frumoasa catedrală care este bijuteria acestui loc. Am mers Barcelona în lung și în lat, și împreuna cu fetele de la Acord School am avut o vacanță de neuitat. Sunt foarte fericită că am avut ocazia de a pleca în Spania prin intermediul școlii Acord School. Îmi va rămâne ca o amintire frumoasa și sunt mândra să lucrez la școala care îndeplinește visele.

CRISTINA Mazilu

               În perioada 20 și 25 noiembrie am avut o experiență de neuitat în Barcelona, Spania. Împreună cu profesoarele de la Acord School am mers într-o călătorie organizată de administrația școlii datorită rezultatelor remarcabile și dedicația acestor profesori. Pe lângă toate obiectivele turistice vizitate împreună și cultura de care am rămas impresionați, am avut și ocazia de a merge la o conferință internațională în legătură cu metodologia predării pentru copii si pregătirea pentru examenul TOEFL. Împreună am reușit să ne dezvoltăm ca și colectiv, să împărtășim metode de predare eficiente, teme abordate la ore, dezbateri propuse studenților noștri, idei noi pe care suntem gata să le abordăm împreună cu studenții școlii noastre. Am încercat din răsputeri să redăm frumusețea acestui oraș prin fotografii, însă nu ne-a reușit acest lucru așa cum ne-am fi dorit. Mulțumim administrației noastre pentru această oportunitate minunată de a vizita un oraș fermecător și de a petrece patru zile cu oameni pozitivi și frumoși.

SANDA Batrîncea

Întâi de toate, MULȚUMIM! Mulțumim echipei Acord School pentru acest Team Buliding minunat. Acestă experiență s-a dovedit relevantă pentru participanți atât din punct de vedere profesional, cât și personal, contribuind la creșterea coeziunii echipei de profesori și la creșterea performanțelor. Afirm cu certitudine că această experiență ne-a motivat să mergem mai departe și să progresăm în contiunuare datorită atitudinei și energiei voastre pozitive care a fost și va fi mereu molipsitoare.

IULIA Dumitrașcu