CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE

ACORD PLUS îți recomanadă 10 seriale pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele limbii engleze!

1. How I Met Your Mother

how i met yor mother

Una dintre cele mai bune comedii, nu numai în Statele Unite, dar și în toată lumea.
Este vorba de viața a cinci prieteni, Ted (Josh Radnor), Barney (Neil Patrick Harris), Robin (Cobie Smulders), Marshall (Jason Segel) și Lily (Alyson Hannigan), care trăiesc în New York, concentrându-se pe viața lor amoroasă, locul de muncă și, desigur, activitatea lor preferată de timp liber: ședințele în barul lor preferat.
Serialul vă va ajuta să cunoașteți mai multe expresii americane moderne și vă veți bucura de o mulțime de argouri care fac show-ul distractiv.
2. Friends

friends

 

“Friends” este un serial foarte popular, captivant și accesibil pentru toate categoriile de vârstă. Actorii oferă un spectacol perfect pentru cei care învață limba engleză. Este vorba despre șase prieteni: Ross (David Schwimmer), Rachel (Jennifer Aniston), Chandler (Matthew Perry), Monica (Courtney Cox), Joey (Matt LeBlanc) și Phoebe (Lisa Kudrow), care au propriile lor povești din viață legate de locul de muncă, relații complicate și viața într-un oraș mare. Morala show-ului este că fiecare trebuie să treacă prin viață singur pentru a fi aruncat prin toate problemele și bucuriile acesteia. În unele părți ale serialului putem identifica accente britanice pentru a le asculta și practica.

3. Game of thrones

game-of-thrones

Tu ai citit trilogia „Game of Thrones”? Este cea despre care toată lumea vorbește.
Trebuie neapărat să începeți să priviți serialul, dacă nu ați început încă. Linia complotolui este excelentă: șapte familii puternice luptă pentru terenul mitic al Westeros. Dramă, conspirație, dragoste, trădare și personaje extraordinare – sunt lucrurile care marchează spectacolul ce implică actori din întreaga lume. Limbajul este foarte frumos și ușor de înțeles.

4. Grey‘s Anatomy

greys

„Anatomia lui Grey“ este cel mai iubit sitcom medical America. Personajul principal este Dr. Meredith Grey (Pompeo), iar acțiunea este modul în care ea a început rezidențiatul. De altfel, subiectul relatează formarea ei de la absolvent până devine un chirurg calificat.
Împreună cu alți chirurgi de la Seattle Grace Hospital ea se ocupă de diferite probleme medicale în fiecare episod. Există, de asemenea, o cantitate mare de teatru, care va ține spectatorii interesați și urmează moartea unora dintre personaje principale, relații romantice, probleme personale și probleme de serviciu.

5. The Big Bang Theory

Big-Bang-Theory

Pe o notă mai lejeră, „The Big Bang Theory”! Leonard (Johnny Galecki) și Sheldon (Jim Parsons) sunt doi tocilari a căror viață este întoarsă cu susul în jos atunci când Penny (Kaley Cuoco-Sweeting) merge de-a lungul holului. Perechea ciudată este forțată să interacționeze cu lumea exterioară și cu rezultate hilare!
Împreună cu prietenii de la universitatea Raj (Kunal Nayyar) și Howard (Simon Helberg), își petrec zilele navigând prin scenele complicate care includ ghinioane în relații, neputința de a vorbi cu fetele și obsesiile pentru cărțile de benzi desenate. Dacă ești un tocilar auto confesionat, acest serial este cu siguranță pentru tine. Scenele sunt bogate în diferite accente americane bune de auzit și de studiat, precum și un accent indian de la Raj. De asemenea, puteți vedea cum Raj are de-a face cu engleza ca fiind a doua limbă vorbită alături de nativi.

6. Breaking Bad

bb

„Breaking Bad” este cu desăvârșire unul din cele mai bune seriale din ultimele câteva decenii sau chiar din toate timpurile. Walter White (Bryan Cranston) devine sătul de viața de zi cu zi. Lumea pare a fi complet împotriva lui. El este diagnosticat cu cancer, lipsit de bani și de motive pentru a mai rămâne în viață.
Viața lui constă dintr-un job ridicol de profesor și un part-time job la o spălătorie de mașini. În ciuda acestui fapt, el este un chimist extrem de inteligent și anume aceste abilități îl ajută să scape de mizeria lui, astfel el devine un producător de metamfetamină. Împreună cu unul din foștii săi studenți el începe să construiască un imperiu.
De-a lungul serialului sunt o mulțime de personje interesante care adaugă ceva istoriei. Pe unii îi vei iubi, iar pe alții îi vei urî. Acest show este bogat în vocabular chimic, dar și expresii și argouri americane. Merită de privit!

7. Gossip Girl

maxresdefault

”Gossip Girl” este o dramă adolescentină americană, care a fost inițial bazată pe seria de cărți numită Gossip Girl scrisă de autoarea Cecily von Ziegesar. Serialul are un narator, care rămâne necunoscut până la sfârșitul acestuia, păstrându-și numele de Gossip Girl. Show-ul televizat se concentrează pe un grup de copii bogați care trăiesc în cea mai bogată regiune a Manhattan-ului. Dragostea, relațiile cu familia și scandalurile reprezintă părțile culminante ale istoriilor. Serialul este ușor de urmărit, deoarece naratorul explică începutul și sfârșitul fiecărui episod, ceea ce completează imaginea, în caz de ați ratat ceva. Limbajul este modern și casual, promovând un exemplu foarte bun pentru tineri.

8. Desperate Housewives

desperate_housewives

„Desperate Housewives” este o dramă distractivă, care se desfășoară pe o stradă din suburbia orășelului Fairview. Această dramă ingenioasă urmărește viața de zi cu zi a unui grup de femei foarte diferite. Istoria este foarte interesantă și este narată de o femeie care moare în primul episod difuzat.
Serialul este bun, dar și destul de ciudat, astfel fiind în top-ul celor mai bune seriale americane pentru a învăța limba engleză. Spectacolul comută între contextele formale și informale, astfel oferind posibilitatea de a îmbunătăți vocabularul pentru diferite situații, valabile pentru toate nivelurile limbii.

9. Dexter

dexter

„Dexter” este o dramă misterioasă americană. Amplasat în Miami, Dexter Morgan, un tehnician medico-legal specializat în analiza sângelui, lucrează pentru Departamentul de Poliție Miami Metro. Acesta duce o viață secretă în paralel, ca un crimial în serie, aflându-se la vânătoare după alți criminali care s-au strecurat prin fisurile sistemului de justiție. Serialul este o modalitate bună de îmbogățire a vocabularului, în special pentru medicii legiști sau cei din domeniu criminologiei.

10. Dr. House

Serialul urmărește viața anti-socială a unui ucigaș dependent de durere, dar totodata un medic foarte spiritual și arogant, Gregory House, care are doar o jumătate de mușchi la piciorul drept. El și echipa sa de medici încearcă să vindece boli complexe și rare ale oamenilor obișnuiți din Statele Unite ale Americii, dar care sunt foarte bolnavi. Instinctele fără cusur și gândirea neconvențională câștigă respect în fața publicului, în ciuda onestității lui brutale și tendinței antisociale.

house